“Maak je arbeidsvoorwaarden Coronaproof” – PW. Magazine Vakmedianet

“Gerrien Anbeek is managing director van GA Ervoor en auteur van het boek Een Tesla inparkeren kan iedereen. In haar werk begeleidt ze bedrijven die een transformatie doormaken. Zij vindt dat werkgevers een beroep mogen doen op de redelijkheid van werknemers.

Anbeek: “Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW, waar ik lid van ben, roept op om eerder gemaakte afspraken met werknemers kritisch onder de loep te nemen vanwege de onzekere economische situatie. Het belang van de werkgever weegt daarbij zwaarder dan het belang van de medewerkers. Werkgevers doen een beroep doen op de loyaliteit van medewerkers en verzoeken hen – tijdelijk –akkoord te gaan met een wijziging van de arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan het verplicht opnemen van verlofdagen, het tijdelijk stopzetten van individuele bonusuitkeringen of gratificatieregelingen.”

Lees het hele interview in PW. Magazine: https://www.pwnet.nl/36310/maak-je-arbeidsvoorwaardenbeleid-coronaproof

Deel dit bericht

Andere berichten

Als je werknemers schulden hebben

FD Persoonlijk interviewde Gerrien Anbeek voor Werk en Geld over financiële problemen op de werkvloer. Lang niet iedereen praat makkelijk over dit taboe. Het bieden van de juiste hulp

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Newsletter