OVER GERRIEN

- COMMISSARIS, ADVISEUR EN SPREKER

Gerrien is commissaris, adviseur en bevlogen humanitarian, met als doel om gelijke kansen en brede welvaart voor iedereen te bevorderen. Zij begeleidt als bestuurder leiderschapstrajecten, organisatieontwikkelingstrajecten en cultuurveranderingen bij organisaties en haalt daar de inspiratie uit voor haar lezingen en workshops. Zij maakt impact door sterkte op de inhoud te combineren met visie en empathie. Gerrien is als spreker en dagvoorzitter te boeken via ZijSpreekt.

- carrière -

Gerrien's loopbaan

Gerrien’s carrière begon als trainee bij Rabobank en global director Program & Change Management bij KPMG Consulting. Voor de laatste werkte zij bijna vier jaar als expat in Washington DC, New York en London. Daarna was zij als associate director verbonden aan het hoofdkantoor van EY.

Zij specialiseert zich sinds 2005 in digitale transformatie, HR, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Om zo waardecreatie en (team)ontwikkeling mogelijk te maken, in plaats van managers en medewerkers te vragen om op nieuwe manieren te werken binnen de grenzen van hun oude businessmodel.

- activiteiten -

Bestuurder en commissaris

Gerrien werkt als (interim) bestuurder en adviseur bij global corporate organisaties. Zij helpt raden van bestuur en directies met hun groeiambities, op een manier die recht doet aan hun mensen en organisatie.

Gerrien is tevens gecertificeerd commissaris. Zij is lid van de raad van commissarissen  en lid van de remuneratiecommissie van de Examenkamer, die onafhankelijk de kwaliteit van examens en examinering borgt als toezichthouder voor iedere sector en iedere branche. Zij is daarnaast lid van de raad van toezicht, lid van de audit commissie en voorzitter van het Schoolfonds van het Marnix College. Ook is zij lid van de PE-commissie van het Erasmus Governance Institute, Erasmus Universiteit.

Gerrien was een gekozen lid van de NCD ledenraad van Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. Daarvoor was zij commissaris bij Stichting GAZO, een eerstelijns gezondheidszorg organisatie, en lid van de raad van toezicht van de Leprastichting. Binnen haar commissariaten heeft Gerrien zitting in de audit- en remuneratiecommissie, met de specialismen juridisch & governance, HR en organisatieontwikkeling.

- PASSIES -

Muziekfestivals, brede welvaart en innovatie

Voor Gerrien is haar purpose verbonden met een roeping: betekenisvol en bevredigend werk en brede welvaart voor iedereen. Gerrien’s activiteiten in het kader van vrouwenemancipatie bij de VVAO en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ondersteunen haar passie voor gelijke kansen voor iedereen. In 2017 organiseerde zij als voorzitter van de Innovatiecommissie van de Koninklijke Industrieele Groote Club een Innovatiereis naar Silicon Valley en LA, wat de basis heeft gelegd voor haar boek “Een Tesla inparkeren kan iedereen” over leiderschap in digitale transformatie. Naast haar carrière heeft Gerrien een aantal (klassieke) muziekfestivals opgezet en geleid, wat zij combineert met haar liefde voor reizen. Gerrien werd opgenomen in de What is Your Legacy | Vrouwen met Kracht collectie van Topvrouwen.nl.

Meer informatie of vragen? Zin in een kop koffie? Neem contact met ons op!

Newsletter