Als je werknemers schulden hebben

FD Persoonlijk interviewde Gerrien Anbeek voor Werk en Geld over financiële problemen op de werkvloer. Lang niet iedereen praat makkelijk over dit taboe. Het bieden van de juiste hulp en perspectief is van groot belang. Op korte termijn kan praten over geldzorgen met een financiële coach en hulp bij budgetbeheer uitkomst bieden. Pas daarna heeft het zin om verder te kijken naar meer perspectief binnen het bedrijf op lange termijn.

Geldzorgen raken alle levensterreinen, zoals een sterke maatschappelijke nadruk op consumptie en stijgende prijzen, en daarmee brede welvaart. Dat betreft meer dan alleen het inkomen en beslaat ook de toegang tot financiële educatie ter voorkoming van geldzorgen en deelname aan de arbeidsmarkt.

Het goede nieuws is dat brede welvaart in 2022 op veel onderdelen gelijk is gebleven of toegenomen. Maar op de langere termijn blijft aandacht voor bovengenoemde onderwerpen van groot belang, zodat toekomstige generaties tenminste hetzelfde niveau van brede welvaart kunnen bereiken als de huidige generatie. Quote interview: 

“Perspectief bieden.

De juiste hulp kan op lange termijn een hoop opleveren, weet interim-manager Gerrien Anbeek. Zij gaf onlangs leiding aan een team in een groot telecombedrijf. Een van haar medewerkers vroeg tijdens zijn beoordelingsgesprek hoe hij snel promotie kon maken. ‘Hij bleek krap bij kas, hij had net een kind gekregen en kwam niet meer uit’, vertelt Anbeek. ‘Dat leidde tot veel stress.’ Een promotie was in dit geval niet de beste oplossing, legt ze uit. ‘Om aanzienlijk meer te verdienen, moest hij echt veel doen. Trainingen volgen, extra projecten draaien. Dat zou dan boven op alle zorgen en verminderde concentratie komen. Er was eerst een andere oplossing nodig.”

 Lees het volledige artikel: https://fd.nl/samenleving/1468056/als-je-werknemers-schulden-hebben-red3ca7uG1pJ

Deel dit bericht

Andere berichten

Als je werknemers schulden hebben

FD Persoonlijk interviewde Gerrien Anbeek voor Werk en Geld over financiële problemen op de werkvloer. Lang niet iedereen praat makkelijk over dit taboe. Het bieden van de juiste hulp

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Newsletter