OVER GERRIEN

- COMMISSARIS, AUTEUR & SPREKER

Gerrien is commissaris, auteur en bevlogen spreker. Zij begeleidt als bestuurder leiderschapstrajecten, organisatieontwikkelings-trajecten en cultuurveranderingen bij organisaties en haalt daar de inspiratie uit voor haar lezingen en workshops. Zij maakt impact door sterkte op de inhoud te combineren met visie en empathie. Gerrien is als spreker en dagvoorzitter te boeken via ZijSpreekt.

- carrière -

Gerrien's loopbaan

Gerrien’s carrière begon als trainee bij Rabobank en global director Program & Change Management bij KPMG Consulting. Voor de laatste werkte zij bijna vier jaar als expat in Washington DC, New York en London. Zij specialiseert zich in digitale transformatie en HR, leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering voor global corporate organisaties, zoals T-Mobile, PVH Europe (Tommy Hilfiger | Calvin Klein), Jacobs Douwe Egberts, Rabobank, CGI, PostNL, ABN Amro en APG. 

- activiteiten -

Gerrien's activiteiten

Gerrien werkt als interim bestuurder en adviseur bij global corporate organisaties. Zij helpt raden van bestuur en directies met hun groeiambities, op een manier die recht doet aan hun organisatie. Om zo waardecreatie mogelijk te maken, in plaats van leidinggevenden en medewerkers te vragen om op nieuwe manieren te werken binnen de grenzen van hun oude businessmodel.

Gerrien is lid van de PE-commissie van het Erasmus Governance Institute, Erasmus Universiteit. Zij is tevens lid van VNO-NCW Commissie Brede Welvaart, dat de focus legt op het bereiken van een duurzame samenleving met gelijke kansen en werk (MVO),  van Think Tank Worldconnectors, die zich  richt op morele economie en de UN Sustainable Development Goals. Gerrien was tot voor kort een gekozen lid van de NCD Ledenraad, Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren. Daarvoor was zijn commissaris bij Stichting GAZO, een eerstelijns gezondheidszorg organisatie, en lid van de Raad van Toezicht van de Leprastichting. Binnen haar commissariaten vervult Gerrien een voorzittersrol in de selectie- en remuneratiecommissie met de specialismen HR, governance en organisatieontwikkeling.

- PASSIES -

Muziekfestivals, brede welvaart & innovatie

Gerrien’s activiteiten voor de VVAO, de Nederlandse Vereniging van Hoger Opgeleide Vrouwen, sluiten aan bij haar passie gendergelijkheid (SDG #5). Het lidmaatschap van Think Tank Worldconnectors ondersteunt haar passie voor een universeel basisinkomen als een nieuwe kans voor No Poverty (SDG #1) om armoede te verminderen en brede welvaart te creëren. In 2017 organiseerde zij als voorzitter van de Innovatiecommissie van de Koninklijke Industrieele Groote Club een Innovatiereis naar Silicon Valley en LA, wat de basis heeft gelegd voor haar boek “Een Tesla inparkeren kan iedereen” over leiderschap in digitale transformatie. Naast haar carrière is Gerrien sopraan in een zangkoor en heeft zij een aantal (klassieke) muziekfestivals opgezet en geleid. Gerrien werd opgenomen in de What is Your Legacy | Vrouwen met Kracht collectie van Topvrouwen.nl.

Ga aan de slag en laat je inspireren door het boek, een lezing of een workshop

Newsletter